You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...

FAQ's

Contacteer ons indien u het antwoord op uw vraag niet vindt in onderstaande lijst.

COVID-19

Momenteel is het aantal opvarenden beperkt tot 9 per boot (samen met schipper = 10 personen). Hier gelden ook de algemene veiligheidsregels: wie 1,5m afstand kan houden hoeft geen mondmasker te dragen, anders wel. Contacteer ons igv vragen.

Tijdens het varen zijn mondmaskers niet verplicht* wanneer de afstandsregels worden gerespecteerd.
Wij vragen wel een mondmasker te dragen bij het in- en uitstappen, en wanneer verschillende bubbels te dicht bij elkaar zouden zitten.

(*) Autoriteiten kunnen bijkomende regels opleggen, zoals het dragen van een mondmasker in het Centrum van Gent, of het tijdelijk terugschroeven van het aantal inzittenden. Mocht dit een conflict bieden met uw booking zoeken we vooraf samen naar een oplossing.

Indien van overheidswege uw reservatie niet kan doorgaan (stel dat bijvoorbeeld pleziervaart wordt verboden), kunt u kosteloos uw tour verplaatsen.

Reserveringen

Bij zwaar regenweer zullen we een nieuwe vaardatum afspreken. De herboeking naar een ander moment is kosteloos.
Een korte regenbui kunnen we doorgaans opvangen met onze bimini (opverkapping), of even een korte tussenstop inlassen aan een horecazaak langs het water.

Het aantal passagiers mag tot op het laatste moment worden aangepast, zolang het de totale capaciteit van de boot (of boten) niet overschrijdt. Mocht dit toch het geval zijn, dan kan bekeken worden of we een groter model beschikbaar hebben, of we meerdere boten kunnen inzetten.
Tip! Laat ons vooraf weten wanneer het aantal passagiers mocht wijzigen, dan kunnen wij ook de drankvoorziening hierop aanpassen.

Tot 48u voor vertrek kan u uw reservering nog verplaatsen. We proberen ons hier zo flexibel mogelijk op te stellen. Het vinden van een nieuw vaarmoment gebeurt dan ook in samenspraak. Wil je binnen de 48u voor vertrek nog wijzigen, kan een herboekingskost van €100 worden aangerekend.

Tot 72u voor vertrek kan u uw reservering nog volledig annuleren. U ontvangt dan een cadeaubon ter waarde van het volledige bedrag van uw bestelling. Het liefste zoeken we samen met jou naar een nieuw moment waarop het wel past om te komen meevaren, maar u kunt deze cadeaubon ook doorgeven aan derden. Wil je binnen 72u voor uw vertrek nog annuleren, dan kan een annulatiekost van €100 worden aangerekend.

Neem in dit geval contact met ons op. Wij luisteren graag of we extra boten kunnen inzetten voor uw groepsactiviteit.

Een cadeaubon van Gentboot.be blijft maar liefst 2 jaar geldig. Deze kan ook worden doorgegeven aan derden, en is hierdoor sowieso een ideaal geschenk.

Praktische info

Ja! Bij vele charterbedrijven komt u voor ondaangename verrassingen te staan. Bij Gentboot niet! In onze prijzen zijn steeds kapitein, brandstof, havengelden én btw inbegrepen.

Ja! Bij vele charterbedrijven komt u voor ondaangename verrassingen te staan. Bij Gentboot niet! In onze prijzen zijn steeds brandstof, kapitein, havengelden én btw inbegrepen.

Er is een ruime en gratis parking aan onze club te Snepkaai 62, 9000 Gent. Er is ook een kantine waar u iets kan nuttigen, of nog even een sanitaire stop kan maken.

Bij zwaar regenweer zullen we een nieuwe vaardatum afspreken. De herboeking naar een ander moment is kosteloos.
Een korte regenbui kunnen we doorgaans opvangen met onze bimini (opverkapping), of even een korte tussenstop inlassen aan een horecazaak langs het water.

U wordt op uur van vertrek verwacht aan onze club Gentse Leievaarders, Snepkaai 62 - 9000 Gent.

Drank & catering

Het is niet toegestaan eigen drinken op de boot te nuttigen. Wij serveren echter de meest courante dranken zoals cava, wijn (wit/rosé), frisdranken (cola/cola-zero/fanta) en water.
Indien u voor een speciale gelegenheid toch graag uw eigen flessen champagne of wijn voorziet vragen wij €20/fles stopgeld.

Het is niet nodig dranken vooraf te bestellen. Wel is het aangeraden om ons vooraf door te geven wat jullie graag drinken, zodat we dit zeker mee aan boord hebben. Voor hapjes aan boord is het wel nodig dit vooraf te bestellen.

Een tapasbord bestaat uit blokjes kaas en salami, olijven, worstjes en zoutkoekjes. Doorgaans wordt per 4 personen een tapasbordje besteld. Gelieve ons vooraf te laten weten hoeveel tapasbordjes u wenst.

Wij hebben de nodige koeling aan boord. Alle dranken worden dus lekker gekoeld geserveerd. Voor cava en wijn is er naast onze frigo ook een ijsemmer voorzien.

Boten

Onze Sea Ray speedboten zijn uitgerust met zeer performante motoren. Deze gaan - afhankelijk van het model - ongeveer 65-75km/h.

Sommige van onze boten hebben een noodtoilet. Maar we kunnen steeds gemakkelijk ergens aanmeren voor een sanitaire stop.

Neen. Onze boten worden enkel verhuurd inclusief gebrevetteerde schipper.

Wij vragen steeds bij het instappen om uw schoenen uit te doen, ter bescherming van de boot en vloerbekleding. Uw schoenen worden wel meegenomen aan boord zodat nooit blootvoets hoeft uit te stappen.

Er gelden zeer strikte reglementen qua veiligheid. De maximale capaciteit kan onder geen enkele uitzondering overschreden worden. Bij de vermelde passagiers is de schipper niet inbegrepen. 7 passagiers betekent dus 7 + 1 schipper.

Onze Sea Ray speedboten zijn uitgerust met een zonnescherm op het achterdek, maar zonnecrème en een hoofddeksel zijn zeker aangeraden.
Tip! Bij hoge snelheden kan de wind wat frisser aanvoelen. Breng dus zeker ook een trui of vest mee.

Onze Sea Ray speedboten zijn volledig regelementair uitgerust, en hebben dus ook voor elke opvarende een performante reddingsvest. Voor de fun-activiteiten hebben we ook speciale zwemvesten aan boord.

Stel ons een bijkomende vraag

 

Ervaar een unieke rondvaartin Gent en omstreken

We hebben ook exclusieve avondvaarten, of taxidiensten over het water. Verras je familie of vrienden met een uniek geschenk.

Bekijk al onze aanbiedingen